Home

Nieuws 6 reacties

Timmermans: Nederland is zelf het probleem

Straatsburg – Niet de EU, maar Nederland zelf veroorzaakt problemen bij de uitvoering van regels voor natuurbescherming. Dat zegt Europeese Commissaris Frans Timmermans (Betere Regelgeving).

Hij reageerde op vragen die onder meer zijn gesteld door CDA-parlementariër Annie Schreijer-Pierik. Zij vindt dat Nederland moet ophouden eisen bovenop EU-regels te zetten. "Het is te gek voor woorden dat Nederland met miljoenen euro's hoogveen beschermt, wat vlak over de grens juist wordt afgegraven. In Kampen blokkeren de natuurregels zelf de bouw van een hele woonwijk. Het moet niet gekker worden, maar normaler."

Timmermans zei in het Europees Parlement dat het probleem niet bij Europa ligt, maar bij de uitvoering. "Als ik naar Nederland kijk, dan zie ik dat veel problemen ontstaan door de nationale uitvoering en toepassing van Europese regels", aldus Timmermans in Straatsburg. "Ondanks dat Europa ruimte biedt aan lidstaten voor wat betreft de uitvoering van richtlijnen."

Schreijer-Pierik: "Nu Timmermans dit erkent, is het hoog tijd dat Nederland meer in de pas gaat lopen met andere EU-landen. Weg met die onnodige en bureaucratische regeltjes die boeren en burgers handenvol geld kosten en amper resultaat hebben. Stop met nationale koppen op Europese regelgeving!."

Laatste reacties

 • alco1

  We hebben het al zo vaak gesteld: Hier is de 'Gekte', toegeslagen.

 • mvedder

  Dat bleek ook al uit het antwoord op de 'dear jose'-brief van JP Balkenende

 • schoenmakers1

  we worden in heel de wereld uitgelachen hoe dom we zijn, en wij maar denken dat we kennis kunnen exporteren

 • Fermer

  Duur europees onderonsje tussen 2 ex-tweede kamerleden die allebei precies weten en wisten hoe de regelgeving in Nederland, mede door henzelf, is en wordt in- en uitgevoerd.

 • pinkeltje

  Het optreden van wethouder Frits Huis (Almere) bij de Rijdende Rechter gezien? Dan hoeven we toch verder niks meer uit te leggen over hoe het in de Nederlandse politiek er aan toe kan gaan?

 • PetervanKempen


  Eerst als PvdA onpeperkte emotie politiek van links erdoor drammen en boeren om natura 2000 gebieden aan duizend regels binden, natuurbeheerders zelf geheel vrij geven van elke beheeroplicht, en heilig verklaren. Nu heel verbaasd zijn als de CDA en uit EU de EVP dat aan de kaak stellen! Ja ik herken de gladde linkerts weer en weet nu zeker dat alleen een stem aan CDA, VVD en CU of SGP een zelkere is voor eigen ( Plattelands) belang, vanaf D66 naar links gaand eindigend in de extremo's van de PvdD weet je zeker dat je gen..id wordt. Niet weer deze keer! Al geloof ik niet ik geloof wel in wat ik zie en mijn geheugen is niet kort genoeg om hier in te trappen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.