Home

Nieuws 13 reacties

Strengere regels voor vervoer vaste mest

Den Haag - Alle transportmiddelen van vaste mest moeten vanaf 1 april 2015 voorzien zijn van goedgekeurde en vast opgebouwde AGR/GPS-apparatuur.

Ook de regels het bemonsteren worden strenger. Doel van deze maatregel is het bestrijden van fraude met vaste mest. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) heeft dit besloten omdat losse koffers onvoldoende borgen dat het fysieke mesttransport overeenkomt met het vervoersbewijs (VDM). Naar verwachting wordt het aandeel vaste mest de komende jaren groter omdat meer mest wordt gescheiden.

Oorspronkelijk zou de verplichting al per 1 januari 2015 ingaan, maar voor een introductie van deze verplichting per 1 januari 2015 bleek de transportsector nog niet gereed. Dijksma heeft de mesttransporteurs nu maximaal drie maanden extra om aan de regels te voldoen.

Ook voor de bemonstering van vaste mest zijn de regels strenger. Vanaf 1 april 2015 mag het laboratorium een monster niet in behandeling nemen als het monster niet aan de voorgeschreven hoeveelheid voldoet. De vervoerder van dierlijke mest is verantwoordelijk voor de bemonstering. Het monster moet voldoen aan de eisen die hiervoor gesteld zijn. Zo niet, dan volgt een boete.

Laatste reacties

 • Possien

  Dacht dat ze minder I.p.v meer regels wilden. Kunnen er gelukkig nog weer een paar arbeid plaatsen bij gecreëerd worden. Tis ook niet niets al die dikke verdiensten in de veehouderij. Kun je gerust goed aanpakken. Blijft er vanzelf een leeg bord over voor de heren controleurs!! 

 • swart260

  We hadden beter het melkquotum kunnen houden, maar dan net zoals in Italie dat de regering de 'eventuele' boetes betaald.

 • Tearpoal

  En de betrouwbaarheid van monstername en analyse wordt gemakhalve ook maar niks mee gedaan.

 • masmas

  Kan het nog erger. Begin maar elke scheet ook te registreren. Holland is gek geworden

 • maxisprint


  Maak dan het potje ook groot genoeg, zodat de benodigde hoeveelheid er ook in past.

 • biertje

  De transporteur zal aardig zijn voor de werkgever ,zodat hij het werk mag doen .
  Weer een regel die niets toevoegd

 • automaat


  Als dit geen 1 april grap is!!!!!!!! 

 • Ishtar

  Als je slim bent en een goed lobby doet als sector kun je dit wel uisttellen tot 2017.

 • leftturn

  ik zie niet in waarom we als sector een lobby zouden moeten voeren tegen een maatregel die ingesteld is vanwege fraude met export van vaste mest.
  in mijn optiek zijn diegene die de export van vaste mest misbruiken voor duistere zaken verantwoordelijk voor de kostenverhoging voor de rest.
  als we een keer serieus werk willen maken van de verwaarding van de mineralen in de mest is dit een eerste en belangrijke stap.  

 • maatje 1904

  1 april

 • andrecanada


  wow dit word echt erg in holland en als ik die dame zie  is haar ontlasting wel goed  zit veel te veel aan  ze draaien holland  wel in de roode cijvers zo 

   

 • kip o loog


  Goede 1 april grap maar aleen jammer dat enkele transporteurs nu in de stress raakten want er is nog niet genoeg (goedgekeurde) apparatuur beschikbaar , en er zijn nog veel dingen onduidelijk.

   

   

 • koestal

  O jee, het moet allemaal weer strenger,stront is blijkbaar nog erger dan drugs

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.