Home

Nieuws

Schotland print aanvragen toeslagrechten uit

Edinburgh – De Schotse regering heeft meer dan 20.000 prints laten maken van de aanvraagformulieren voor de nieuwe toeslagrechten. Die liggen klaar voor het geval het elektronische systeem, dat maandag in werking moet gaan, de stroom aanvragen niet aan zou kunnen.

In Schotland maakt de landbouwwereld zich, net als in de rest van Groot-Brittannië, grote zorgen over de nieuwe systemen voor de toeslagrechten onder het Europees landbouwbeleid. Inmiddels hebben tienduizenden boeren zich laten registreren. Velen van hen stuiten echter op problemen als ze hun aanvraag verder willen regelen. De vrees bestaat dat het hele systeem kan crashen, zoals tien jaar geleden ook is gebeurd toen het 'vorige' GLB werd ingevoerd. Om dergelijke problemen voor te zijn heeft het plattelandsministerie in Edinburgh voor de zekerheid een groot aantal prints klaargelegd. "Die kunnen zo op de post als dat nodig mocht blijken", bevestigt de National Farmers Union of Scotland. Eerder deze week werd al bekend dat Frankrijk met toestemming van de Europese Commissie de aanvraagtermijn voor de toeslagrechten verschuift en verlengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.