Home

Nieuws

Reputatie Wageningen UR verbeterd

Wageningen – De reputatie van Wageningen UR is de laatste jaren volgens een Britse wereldranglijst verbeterd.

Op de Times Higher Education (THE) World Reputation Rankings 2015 bezet Wageningen UR dit jaar een ex aequo positie tussen plaatsen 61 en 70. In 2014 stond Wageningen niet op de ranglijst en in 2012 en 2013 was het lid van de groep 91-100. Wageningen wordt vaak gezien als een belangrijk vliegwiel voor de Nederlandse land- en tuinbouw.

Wageningen UR heeft na de Universiteit van Amsterdam en de TU in Delft de beste internationale reputatie. De Universiteit Leiden staat op gelijke hoogte met Wageningen. De hoogste plaatsen op de ranglijst worden bezet door Harvard University, Cambridge University en Oxford University. De hoogst genoteerde universiteit van buiten de Angelsaksische wereld is Tokyo Universiteit.

THE publiceerde eerder een ranglijst op basis van kwaliteit. Op deze lijst, gedomineerd door Amerikaanse universiteiten, bezette Wageningen UR plaats 73 en op het deelgebied levenswetenschappen positie 18. Op andere ranglijsten over landbouw staat Wageningen vaak in de top 3.

Of registreer je om te kunnen reageren.