Home

Nieuws 9 reacties

Rabobank overweegt negatieve spaarrente

Utrecht – Rabobank laat ICT-systemen aanpassen zodat ze een negatieve spaarrente in rekening kan brengen.

Dat bevestigt de bank na berichtgeving van RTL Z. De negatieve rente zou kunnen gaan gelden voor zakelijke klanten die voor een beperkt aantal dagen miljoenen stallen bij de bank. Voor de Rabobank is het blijkbaar soms lastig dergelijke miljoenen in korte tijd te laten renderen.
Een negatieve rente voor consumenten is volgens de Rabobank niet waarschijnlijk en vooralsnog is slechts één groot bedrijf geïnformeerd dat het bij bepaalde transacties mogelijk een negatieve rente moet betalen. Rabobank behoort met ABN Amro en ING tot de Nederlandse grootbanken. In de Nederlandse agribusiness hebben vrijwel alle grote bedrijven een zakelijke relatie met Rabobank, dat zich nationaal maar ook internationaal als food & agri bank profileert.
Er wordt vaak met miljoenen geschoven als bedrijven worden overgenomen of onderdelen worden afgestoten. Overigens geldt voor consumenten ook dat de vermogensbelasting plus inflatie het aanhouden van veel spaargeld weinig  aantrekkelijk hebben gemaakt. Rabobank wijst erop dat de rentes historisch laag zijn; dat de situatie uitzonderlijk is.
De interbancaire rente, bekend als Euribor, ligt bij een looptijd van drie maanden net boven 0,02 procent. De Euribor ligt bij een looptijd van één maand zelfs onder nul, wat dus betekent dat banken voor kort geld moeten betalen als ze geld stallen. De Europese Centrale Bank (ECB) rekent een rente van 0,05 procent voor het lenen van geld en een negatieve rente wanneer banken er geld willen stallen.
De rentes blijven volgens de meeste bankanalisten nog wel even laag. De ECB heeft de rente verlaagd om de economische groei aan te wakkeren en de inflatie naar een wat hoger niveau te krijgen. Vooralsnog lukt dit nog maar mondjesmaat.

Laatste reacties

 • info36


  Wat een handel!

 • Zippie

  Schurken !!

 • agratax2

  Het wordt weer tijd voor de >oude sok<. We kunnen ook denken aan ons spaargeld gebruiken voor investeringen in veilige hypotheken. 

 • kraats

  Ik wil wel 2 % geven hoor (en met een eerste recht van hypotheek)

 • Barneveldsei

  Goed idee Kraats.

 • Elevage

  Allemaal een andere spaarpot zoeken. Crowdfunding is de toekomst. Rabo heeft de beste tijd gehad, als ze me deze plannen moeten komen, dan weten we zeker dat de economie nog niet omhoog gaat

 • LUCTOR


  Wat voor rente gaat de Rabo geven wanneer er een kort durende lening nodig is. Zou toch reël zijn anders om doen ze het ook. Of telt hier het recht van de sterkste?

 • haam

  Tijd voor vorming van een ' grondbank 'om zo goedkoop lage rente toch grond aan te kunnen kopen  zeer betrouwbaar onderpand want de grondprijs verdubbeld elke 10 jaar

 • agro1


  zat eraan te komen. illustratie van de waarde van het geld. cash is king en we weten allemaal, dat een koning wat mag kosten.....

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.