AlgemeenNieuws

Partij voor de Dieren groeit flink

Den Haag – De Partij voor de Dieren heeft flink gewonnen bij de Provinciale Statenverkiezingen. In alle provincies waar de partij meedeed is het aantal zetels toegenomen. In Friesland, Limburg en Overijssel komt de partij voor het eerst in de Staten, met één zetel. In Groningen, Flevoland, Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland komen tweemansfracties namens de PvdD in de Staten. In Noord-Holland krijgt de PvdD drie zetels.

Door de groei in de provincies verdubbelt het aantal zetels van de PvdD in de Eerste Kamer naar twee. Als de huidige verkiezingsuitslag omgerekend wordt naar de Tweede Kamer, zou de partij vijf zetels krijgen.

De PvdD scoort vooral goed in de grote steden. In Amsterdam kreeg de partij 6,4 procent van de stemmen, terwijl het CDA daar 3,3 procent van de stemmen kreeg. In Rotterdam kreeg de dierenpartij 5 procent van de stemmen, in Arnhem 6 procent. In de plattelandsgemeenten scoort de PvdD gemiddeld tussen de 2 en 3 procent van de stemmen.

“Steeds meer mensen gaan ons planeetbrede programma waarderen. Door deze uitslag wordt de Eerste Kamer door elkaar geschud. De kleine partijen krijgen daardoor steeds meer invloed”, aldus Marianne Thieme van de PvdD.

Beheer
WP Admin