Home

Nieuws

Omzetrecord Kverneland in Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep – De Nederlandse fabriek van Kverneland Group in Nieuw-Vennep behaalde over 2014 een recordomzet van €60 miljoen.

Dat is €3 miljoen meer dan een haar eerder. De productie werd opgevoerd. De markt ontwikkelt zich echter niet zo gunstig waardoor groei in 2015 beperkt zal zijn, verwacht productmanager Iljan Schouten.
In 2013 rolden 5.500 kunstmeststrooiers en ruim 1.000 spuitmachines van de productielijn. In 2014 waren deze aantallen gegroeid tot ruim 6.000 strooiers en 1.100 veldspuiten. Voor 2015 richt het bedrijf zich opnieuw op groei maar van een groot cijfer wordt niet uitgegaan. "De groei in 2014 heeft ons nog positief verrast", aldus Schouten. De groei vond met name plaats in de eerste maanden van het jaar.
In Rusland en Oekraïne is de vraag naar machines flink afgenomen. De weggezakte roebel maakt het voor bedrijven in deze landen duur om Westerse machines te kopen. Voor de fabriek is de Franse markt nog belangrijker. Hier is de investeringsbereid in het kielzog van een lagere graanprijs sterk afgenomen.  Goede verkoopcijfers in de Benelux en dan vooral Nederland compenseerden de daling elders ruimschoots.
Kverneland is een Noors bedrijf dat sinds 2012 onderdeel uitmaakt van het Japanse Kubota, dat onder meer trekkers bouwt. Eind 2014 stelde Kubota een nieuwe CEO aan voor Kverneland, de Japanner Dai Watanabe. Het bedrijf is groot in Azië en delen van de VS en Zuid-Amerika en wil graag groeien in Europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.