Home

Nieuws

Nog onduidelijkheid over uitstel gecombineerde opgave

Den Haag/ Brussel- Het is nog niet duidelijk of Nederlandse boeren hun gecombineerde opgave later mogen indienen.

Eurocommissaris Phil Hogan van landbouw wil lidstaten de mogelijkheid bieden om de termijn voor meitelling met een maand te verlengen tot 15 juni. Aanleiding is dat er bij de uitvoering van het nieuwe Europees Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) problemen worden verwacht. De Europese lidstaten nemen om 22 april in het beheerscomité een besluit over het voorstel. De lidstaten mogen vervolgens besluiten of ze van de extra periode gebruik maken. Het ministerie gaat hierover in overleg met de sector. "Het heeft behalve voordelen immers ook nadelen. Een latere indiening zal ook tot een latere uitbetaling leiden", aldus een woordvoerder van het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.