Home

Nieuws

Nedersaksen wil 'wolvenmanagement'

Hannover/Dörverden - De wolf in Drenthe komt naar het zich laat aanzien uit de Duitse deelstaat Nedersaksen. Daar heeft de wolf eerder al voor heftige discussies tussen voor- en tegenstanders gezorgd.

De minister van Milieu in de deelstaat, Stefan Wenzel, heeft zondag beklemtoond dat dit geen plaatselijk probleem is, maar een belangrijke zaak voor heel de Bondsrepubliek. De wolf overschrijdt de grenzen van deelstaten en staten en volgens Wenzel moeten daarom alle ministers van Milieu zich samen werpen op 'wolvenmanagement'.

Wenzel eist nationaal wolvenbeleid. Zo moet er bijvoorbeeld een meldpunt komen voor het waarnemen van deze dieren. Frank Fass van het wolvencentrum in Dörverden, ten zuidoosten van Bremen, is het met de minister eens. "Er moet een autoriteit op nationaal niveau worden opgezet, mede omdat de bevolking het dier nog moet leren accepteren.''

De terugkeer van de wolf in het noordwesten van het land vormt onderdeel van de opmars die het zoogdier maakt. Bijna 200 jaar was er geen wolf te bekennen in het westen van Duitsland, maar sinds 25 jaar is hij er weer. Er zijn naar schatting driehonderd wolven in Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.