Home

Nieuws 6 reacties

Meer problemen met wolven in Duitsland

Hannover - In Nedersaksen, de Duitse deelstaat die grenst aan Groningen, Drenthe en Overijssel, zijn er steeds meer problemen met wolven. De afgelopen maanden hebben wolven steeds weer schapen, runderen en herten gedood, aldus de regionale omroep NDR.

Om daarmee om te gaan, zijn tientallen Wolfsberater (wolfadviseurs) opgeleid. Die moeten onder meer boeren advies geven.

Ook brengen zij verplaatsingen van wolven in kaart, met camera's en door het analyseren van restanten van buitgemaakte dieren. De wolfadviseurs herkennen de karakteristieke keelbeet waarmee wolven hun prooi afmaken. De deelstaat Nedersaksen wil het aantal wolfadviseurs dit jaar opvoeren naar meer dan 140. De opleiding duurt twee dagen. Wolfadviseur is geen betaalde baan, maar vrijwilligerswerk.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  toch moet de boer weer actie ondernemen om de schade te beperken, voorkomen wordt niet over gesproken, hoe ziek kan men zijn

 • Momfer

  Als wolfadviseur adviseer ik de wolf om hier niet te komen. je hebt hier namelijk de kans dat je tegen een natuurlijke vijand aanloopt, namelijk De Mens.

 • Bloemestein

  Ook in Duitsland krijgt de groene Taliban kennelijk poot aan de grond.Wolfsberater, weten die wolven wel dat ze daar naar moeten luisteren?

 • Zuperboer

  Naar het IS-kalifaat uitzetten die wolven. Oh nee in die richting hebben ze al problemen zat met de grijze wolven.

 • PetervanKempen

  Dit geeft een vreemde smaak in de mond. Als ik dit lees zijn er straks evenveel wolfsadviseurs als wolven. dat duurt niet lang of die moeten uit de subsidie ruif eten. Zoals ik net gelezen heb adviseerd de fauna finds adviseur dat schapen houders hun dieren op stal moeten brengen willen ze die veilig stellen.
  Ook nu weer wordt de wereld op zijn kop gezet door het fauna fonds. Ik vraag me af of wij jagers en boeren eigenlijk wel verder willen met zo een duidelijk niet realistische organisatie die steeds meer aan de leiband loopt van de natuurfreaks die steeds meer met ideologische wanen de beleidsrichting willen bepalen, en daarnaast dus ook zelf gewoon indirecten zijn die de ruif met ons belastinggeld leegeten. opvreters dus net als die naar mijn mening gefokte en nepwilde wolven zoals dit tamme dier die zich nu al reeds aan twee stuks vee heeft vergrepen.

 • ed12345

  Werkelijk ik had onze oosterburen hoger ingeschat
  daar zijn dus de Gruenen ook al helemaal op hol geslagen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.