Home

Nieuws 2 reacties

Lente begint koud

Zeist - De lente maakt dit jaar een valse start. Vrijdagavond begint net voor middernacht de astronomische lente, maar het weer is zaterdag verre van lenteachtig. Dat meldt weeronline.nl

De eerste dag van de astronomische lente verloopt grotendeels bewolkt. Ook valt er van tijd tot tijd een bui. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden bij een kille noordwestenwind, waardoor het een stuk kouder aanvoelt en de winterjas nog niet uit kan.

De astronomische lente begint wanneer de dag en de nacht ongeveer even lang zijn. Behalve de astronomische lente kennen we ook de meteorologische lente. De meteorologische lente beslaat de maanden maart, april en mei. De lente gaat over in de zomer als de zon haar hoogste punt aan de hemel bereikt, de zomerzonnewende (rond 21 juni).

Met een gemiddelde van 11,7 graden (2,2 graden boven normaal) was 2007 tot dusver de warmste meteorologische lente (vanaf 1901). De meteorologische lente van 2015 kent tot nu toe een gemiddelde van 6,2 graden. Vorig jaar lag het gemiddelde rond deze tijd op 8,2 graden.

Laatste reacties

  • Jan van het Zand


    Verdomd, de opwarming van de aarde laat ons in de eerste maanden van 2015 in de steek.

    Heeft daar de NL-belasintingdienst toch invloed op?

  • schoenmakers1

    het wordt hoog tijd dat de aarde eens opwarmt, pokkeweer is het nu gewoon

Of registreer je om te kunnen reageren.