Home

Nieuws

LTO Noord Overijssel en Gelderland koersen naar fusie

Apeldoorn - De Provinciale afdelingen Overijssel en Gelderland van LTO Noord koersen op verdergaande samenwerking, uitmondend in een nieuwe afdeling LTO Oost.

Beide voorzitters Erik Back  (Overijssel) en Dirk Siert Schoonman (Gelderland) opereren nu al gezamenlijk. De twee voorzitters  presenteerden in Apeldoorn gezamenlijk een nieuw visiestuk met het oog op 2025.

Beide voorzitters leggen grote nadruk op de dialoog met de samenleving.  Boeren moeten laten zien wat ze doen.

De  beide organisatie willen  dat de landbouw een omslag maakt naar "pure productie met zo min mogelijk correctiemiddelen - we gaan niet langer correctiemiddelen als gewasbeschermingsmiddelen of antibiotica preventief toepassen. We produceren voor de streek en ons product zal herkenbaar zijn in het buitenland", aldus Schoonman en Back.

Back zegt dat samengaan van beide organisaties op zich niet een doel is. Het gaat hem om het beleid dat wordt uitgezet en de positie van de sector over tien jaar.

Gezien de huidige samenwerking verwacht hij dat  de totstandkoming van LTO Oost in de loop van volgend jaar zou kunnen worden gerealiseerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.