Home

Nieuws 1 reactie

Kamp werkt aan snel internet in buitengebied

Den Haag - De overheid steekt extra energie in de realisering van snel internet in het buitengebied. In een brief aan de Tweede Kamer meldt minister Henk Kamp (Economische Zaken) dat hij wil bevorderen dat radiofrequenties worden gebruikt voor snel internet, hij wil Europees geld inzetten voor de aanleg van nieuwe internet- en telefoonkabels in het buitengebied.

Kamp zegt dat snel internet  in het buitengebied van belang is voor ondernemerschap en economische groei. "In buitengebieden zijn er tientallen lokale initiatieven van gemeenten en provincies voor sneller internet. We willen snel internet stimuleren voor de ruim driehonderdduizend bewoners en bedrijven in dunbevolkte gebieden die deze toegang nog niet hebben, zodat ook de economie in de regio kan worden aangejaagd."

Vanaf komend najaar worden radiofrequenties voor draadloos internet vergund.

Volgens een onderzoek van Stratix is er nog steeds een groep huishoudens en bedrijfsvestigingen in het buitengebied  die niet kan beschikken over snel internet.

Aanleg van nieuwe netwerken voor snel internet in het buitengebied zijn duur,  met name door de grote graafafstanden en de lage dichtheid van woningen en bedrijven.

Volgens de onderzoekers moet een digitale tweedeling en economisch achteruitgang in het buitengebied worden voorkomen. "Om een digitale tweedeling en economische achteruitgang te voorkomen, en om de leefbaarheid in het buitengebied te bevorderen, maken steeds meer (decentrale) overheden en belangenorganisaties zich sterk voor de aanleg van snel internet in hun gehele regio, dus ook in het buitengebied."

Eén reactie

  • agratax2

    Ik vind dat deze actie van het ministerie niet meer dan zakelijk is. Eerst eis je van de boeren dat ze al hun gegevens voor de overheid per internet verwerken en daarna geef je ze niet de mogelijkheid om deze actie snel en >zorgvuldig< uit te voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.