Home

Nieuws

JBS overweegt uitgifte aandelen

São Paulo – JBS overweegt haar Amerikaanse divisie deels naar de beurs te brengen.

Het geld dat met een beursgang zou opleveren, zou het grootste vleesconcern ter wereld helpen haar enorme schuldenberg te verkleinen en investeringen te doen in modernisering en integratie van slachterijen. De Amerikaanse divisie is goed voor 59 procent van het bedrijfsresultaat.
Onder de Amerikaanse activiteiten is Pilgrim's Pride, dat na Tyson Foods de grootste kippenvleesproducent van de VS is. Onder de Amerikaanse holding vallen ook pluimvee-, rundvlees- en varkensslachterijen in Canada en Australië. De Amerikaanse divisie wordt geleid vanuit Greeley in de staat Colorado, een plaats niet ver van Denver.
Vorig jaar en begin dit jaar zag JBS juist af van een beursgang van een deel van haar Braziliaanse activiteiten. Omdat beursgangen in de VS nu relatief meer opleveren, zou de focus zijn verlegd naar een beursgang in New York.

Of registreer je om te kunnen reageren.