Home

Nieuws

Invallen bij bloemenbedrijven om oplichting

Aalsmeer - De politie en de FIOD hebben in de ochtend van 26 maart samen invallen gedaan in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer en zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout. Dat laat het Openbaar Ministerie weten. De doorzoekingen maken deel uit van een opsporingsonderzoek naar verdachten van grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen en faillissements- en btw-fraude. Een persoon is aangehouden vanwege vuurwapenbezit.

De politie, de FIOD en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie hebben onderzoek gedaan naar oplichtingspraktijken bij bedrijven op de bloemenveiling in Aalsmeer. Bij de opsporingsinstanties is een aantal aangiften van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte binnengekomen.
Uit onderzoek blijkt dat de oplichters vanuit hun bloemenbedrijven grote partijen bloemen bestellen, maar deze vervolgens uiteindelijk niet betalen. De criminelen laten hun bedrijven na ontvangst van de leveringen failliet gaan. Hierdoor blijven de bloemenleveranciers achter met schadeposten, die in de duizenden euro's lopen. Bovendien kunnen de verdachten in verband worden gebracht met het helen van een enorme partij pallets met dozen vol chocolade.
Bij de doorzoeking van de zes woningen en de drie bedrijven zijn financiële administratie, tienduizenden euro's, een vuurwapen, munitie en een hoeveelheid gestolen chocolade in beslag genomen. Ook zijn een bankkluis, postbussen en garageboxen doorzocht. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Om de omvang van de oplichtingszaak in beeld te kunnen brengen, zal eerst uitgebreid administratief onderzoek worden gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.