Home

Nieuws

Impact stroomstoring op boerenbedrijven lijkt mee te vallen

Amsterdam - In grote delen van Noord-Holland en Flevoland is de stroom vanmorgen bijna twee uur uitgevallen. De gevolgen ervan voor boeren in die regio lijken beperkt.

Een medewerker van het informatiecentrum van LTO Noord liet rond 11.00 uur weten geen meldingen te hebben ontvangen van boeren die last hebben van de stroomstoring. De stroom viel rond half tien vanmorgen uit als gevolg van een defect in het hoogspanningsnet nabij Diemen. De stroomuitval trof Schiphol, Amsterdam en het Gooi. Ook delen van Flevoland, onder meer Almere, zaten zonder stroom.

LTO-voorzitter van Noord Holland Nico Verduin heeft een schapenmelkerij in Andijk. Hij kon niet meer melken na pakweg negen uur vanmorgen als gevolg van de stroomstoring. "Lastig, maar ik heb jaren gewerkt in Portugal op een melkerij en daar waren stroomstoringen aan de orde van de dag. Gelukkig komt het in Nederland zelden voor en duurde deze stroomstoring ook niet lang", reageert Verduin. Meldingen van andere boeren in de regio heeft hij niet gekregen.

Arnoud Michielsen, LTO-voorzitter van Flevoland, heeft niets gemerkt van de stroomstoring en ook geen meldingen gekregen van andere boeren in zijn regio. Jan Teunis Boon, voorzitter van de LTO-afdeling Zuid-Flevoland, en Eric Douma, LTO-bestuurder varkenshouderij in LTO Noord, evenmin.

Of registreer je om te kunnen reageren.