Home

Nieuws

ING: food en machinebouw dragers herstel

Amsterdam – De voedingssector en machinebouw dragen het productieherstel in Nederland na de crisis, aldus ING Economisch Bureau. In de periode van 2010 tot en met 2014 steeg de productie in 'food' 6,3 procent. Alleen de machinebouw deed het met 10,2 procent beter.

De industrie als geheel maakte in de periode een groei van 2,5 procent door. Daarmee bleef het herstel van de productie in Nederland achter bij andere landen in de EU. Volgens de marktvorsers van ING is dat voor een belangrijk deel te wijten aan de malaise in de Nederlandse bouw, die de metaalsector en bouwmaterialenindustrie flink heeft geraakt. Daarnaast sloten enkele bedrijven, waaronder sigarettenfabrikant Philip Morris.

De foodsector groeide in Nederland harder dan in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. In Duitsland was nauwelijks sprake van groei.

Of registreer je om te kunnen reageren.