Home

Nieuws

ICL koopt Canadese kaliproducent

Tel Aviv – De Israëlische chemiereus ICL biedt omgerekend €101 miljoen voor de Canadese kaliproducent Allana Potash, onder meer eigenaar van een veelbelovende mijn in Ethiopië. In deze mijn kunnen de komende 25 jaar miljoenen tonnen van de meststof gedolven worden. ICL komt met de mijn een klein stapje dichterbij de grootste jongens in de kaliwereld, Uralkali en PotashCorp.

ICL heeft reeds 16,4 procent van de aandelen van Allana Potash in handen. Het bod komt neer op een premie van 51,5 procent op de slotkoers van Allana Potash op donderdag. De acquisitie zou worden betaald in cash en gewone aandelen ICL en wordt gesteund door de directie van Allana Potash. Het Noorse Yara, vooral bekend van stikstofkunstmest, ontwikkelt een mijn vlak naast de Ethiopische Allana-mijn.
De overname komt in een periode waarin druk staat op kaliprijzen. De markt wordt gekarakteriseerd door Russische en Wit-Russische concurrenten die een prijzenoorlog uitvechten.

Of registreer je om te kunnen reageren.