Home

Nieuws 1 reactie

Huitema en Van Nistelrooij beste Europarlementariërs

Brussel – Europarlementariër Jan Huitema (VVD/ALDE) heeft de MEP Award 2015 voor beste Europarlementariër in de categorie landbouw gewonnen. De MEP Awards werden voor de elfde keer uitgereikt. Betrokkenen bij het Europese werk kunnen parlementariërs kandidaat stellen, waarna the Parliament Magazine per categorie drie kandidaten nomineert. De winnaars worden gekozen door Europarlementariërs.

"Omdat ik zelf boer ben, weet ik hoe belangrijk het is om de landbouw te innoveren", sprak Huitema in een videoboodschap tijdens de uitreiking van de award. "Ik ben trots op de Nederlandse land- en tuinbouw. Deze prijs zie ik als een erkenning voor de hard werkende en innovatieve boeren en tuinders. De Nederlandse landbouwsector speelt een toonaangevende rol in de toenemende vraag naar voedsel in de wereld. Ik blijf mij er in Brussel voor inzetten om onze koppositie op het gebied van land- en tuinbouw te behouden en te vergroten."

Huitema won van de Italiaan Nicola Caputo en de Roemeense Viorica Dăncilă.

Lambert van Nistelrooij (CDA/EPP) werd uitgeroepen tot de beste Europarlementariër voor regionaal beleid. Hij werd geprezen voor de toegevoegde waarde die hij weet te creëren via het regionaal beleid en zijn drive om synergie te behalen als het gaat om innovatie en regionale ontwikkeling.

In de categorie dierenwelzijn won de Finse irpa Pietikäinen (EPP, Finland). Zij benadrukte tijdens de prijsuitreiking dat er nog veel stappen te zetten zijn in Europa om het dierenwelzijn te verbeteren. "Tot nu toe zijn er maar heel kleine stapjes gezet", Aldus Pietikäinen. In deze categorie was ook Bas Eickhout (GroenLinks) genomineerd.

Eén reactie

 • Ishtar

  <em>Kan iemand uitleggen welke punten Jan Huitema (VVD/ALDE) heeft, en dus daarom deze prijs won?</em>
  <em>Aub 5 punten.</em>
  <em>-Kooi eieren import uit Oekraiene heeft hij en zijn partij niet tegengehouden.</em>
  <em>-TTIP nadeel voor NL boeren, horen we geen tegengeluid van VVD, nee juist niet Rutte zegt, zo snel als mogelijk invoeren.</em>
  <em>-Met vorige verkiezingen ging NVV oproepen om op VVD en CDA te stemmen, omdat ze boeren belangenbehartigen.....</em>
  <em>sorry hoor, dat klopt niet, en is een valkuil.</em>
  <em>-ik snap het idee van NVV en dat is goed, saamhorigheid en delen an gevoel etc en is goed, en vooral doorgaan.</em>
  <em>Maar wanneer kom jullie erachter dat de cDA en VVD en SGP geen boeren belangen behartigen?</em>

Of registreer je om te kunnen reageren.