Home

Nieuws 4 reacties

Helft boeren stemt CDA

Den Haag - De helft van de boerenstemmen gaat bij de verkiezingen voor Provinciale Staten naar het CDA.

In een peiling van Agridirect geeft 49,4 procent van de boeren de stem aan de christendemocraten. De VVD staat in de peiling op 18,1 procent.

Het verkiezingsonderzoek van Agridirect is gebaseerd op een peiling onder bijna vijfhonderd agrarisch ondernemers. Een klein deel van de boeren geeft de stem aan provinciale partijen (bijna 4 procent).  Provinciale partijen hebben vooral een voorkeur in Noord-Nederland. Het lijkt alsof de provinciale partijen  en het CDA bij dezelfde groep boeren populair zijn. Daar waar het CDA hoger scoort, hebben provinciale partijen minder aanhang (Zuiden) en omgekeerd (Noorden). In het zuiden heeft het CDA ruim 60 procent van de boeren en tuinders achter zich.

Laatste reacties

 • agratax2

  Ik wacht nog op de partij, de politicus die doet wat hij zegt. Die geen beloftes doet waarvan ze weten dat ze nooit uit kunnen komen.

 • bertes

  wat heb ik aan mooie verhalen. we zijn de nummer een. bla bla bla. en vervolgens verder gaan met steeds weer nieuwe wetten opleggen.
  we zijn nummer een, met boeren dwingen te stoppen. het is toch van de gekke. ik heb 7 jaar over de vergunning gedaan. heb ik door omstandig heden of anders. de vergunning niet vol. binnen 3 jaar; wordt het afgepakt. wat is je bedrijf nog waard. als ze rechten zomaar af kunnen pakken. de DDR was nog heilig. straks met de mei telling nog meer gegevens dwingend aan leveren; in wat voor land leven we. zet je de auto voor 3 jaar stil. komen ze die ook af pakken. of je kinderen zijn het huis uit. de kamers staan 3 jaar leeg. dwingen verhuizen naar een kleinere woning.

 • schoenmakers1

  bertes, zoiets geld alleen voor boeren, bij burgers is dat imhumaan

 • kschouten

  Het CDA afdeling noordholland was vandaag on tour en hebben mijn bedrijf bezocht .Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om de problemen in onze streek voor te leggen. Zoals de ganzenoverlast de NB vergunningen en de natuurplannen van de provincie ,Het viel me op dat ze wel goed begrepen waar over ik sprak ze kende de regelgeving.

Of registreer je om te kunnen reageren.