Home

Nieuws

Goed begin van 2015 voor Plus

Utrecht - Supermarktbedrijf Plus heeft de sterke groei van vorig jaar ook in het eerste kwartaal van 2015 door kunnen trekken. De omzet in de eerste twaalf weken van het jaar lag 5,8 procent hoger dan een jaar eerder. Het bedrijf overweegt meer naar het prijswapen te grijpen en draait daarom momenteel in vijf winkels proef met lagere prijzen voor groenten, vlees en een deel van de houdbare producten.

Zoals Plus in december al voorspelde, zijn de verkopen afgelopen jaar met ruim 3 procent toegenomen en voor het eerst boven de €2 miljard uitgekomen. Daarmee groeide de supermarktketen flink harder dan de markt, die gemiddeld een plus van 0,8 procent liet zien.

"Plus doet het in de concurrerende markt waarin we opereren beter dan ooit", zei algemeen directeur Jan Brouwer. Wijzend op de sterke groei van zowel de omzet als het marktaandeel noemde hij 2014 'een jaar om trots op te zijn'.

De winst daalde wel met ruim een vijfde tot €5,7 miljoen. Dat kwam met name doordat Spar, waarin Plus een belang heeft van 45 procent, eenmalige kosten moest maken voor de sluiting van een distributiecentrum in Alkmaar. De operationele winst voor rente, belastingen en afschrijvingen steeg met 5 procent tot €82,4 miljoen.

De sterke resultaten in het eerste kwartaal geven volgens Plus 'veel vertrouwen' voor de rest van 2015. Er kwamen meer klanten over de vloer, die gemiddeld meer uitgaven. Het bedrijf claimt een marktaandeel van 6 procent te hebben, wat nog wel beduidend minder is dan dat van concurrenten Albert Heijn en Jumbo.

Of registreer je om te kunnen reageren.