Home

Nieuws 6 reacties

Geen noodzaak tot ingrijpen Oostvaardersplassen

Den Haag - Minister Henk Kamp (Economische Zaken) wil de heckrunderen niet weghalen uit de Oostvaardersplassen. Dat blijkt tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts vraagt in navolging van de dierenartsenorganisatie KNMvD om de heckrunderen uit het gebied te halen omdat er te veel dieren zijn en de dieren onnodig lijden vanwege gebrek aan voedsel. "Als dit in de veehouderij zou gebeuren, zouden we vanmiddag nog een spoeddebat hebben", aldus Geurts.

Volgens Kamp is er niets aan de hand. "We werken met een vroeg reactief beheersysteem, waarbij dieren die lijden met afschot worden gedood. Dit jaar zijn er twee heckrunderen omgekomen, een door afschot en een door een natuurlijke dood. In totaal zijn er 437 stuks groot wild omgekomen in het natuurgebied, waarvan 429 door afschot omdat de dieren ondraaglijk leden.

Volgende week komt staatssecretaris Sharon Dijksma met een nieuwe visie op het beheer in de Oostvaardersplassen.

Laatste reacties

 • mvedder

  429 keer ondraaglijk lijden is al van de zotte

 • ...............

  Hoeveel procent is dit van gehele kudde?
  Dan kun je wat met dat getal.

 • boeren

  Hebben de beide dames van PvdD ook al gereageerd, of zouden ze graag zien dat er natuurlijke vijanden moeten komen.
  Door middel van wolven.

 • Jaap39

  Deze excessen wil je als politicus en politieke partijen toch niet op je geweten hebben..... Bizarre ideeën vanuit de PvdD. Het effect van het veganisten dieet is een zieke geest.

 • agro1

  onze geliefde bestuurderen zijn net zo begaan met het lot van de oostvaardersdieren als met de groningermensen. de regering zal hen helpen. zij zijn derhalve beide te beklagen.

 • J@gertje

  Een verlichte vakantie achter de hekken van de OVP zou Kamp goed doen.
  Mensen die namelijk geen verstand van zaken hebben besturen Nederland.
  En dat noemt zich volksvertegenwoordiger.
  Triest.....
  Waar blijven de kerels met ballen zoals Hans Wiegel en Dries van Acht die nog met de vuist op tafel durfden te slaan als het nodig was?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.