Home

Nieuws 1 reactie

GLB-systeem Engeland gecrasht

Londen – Het splinternieuwe systeem voor het aanvragen van de nieuwe toeslagrechten in Engeland, dat €215 miljoen heeft gekost, is gecrasht. Dat betekent dat boeren de aanvraag voorlopig weer op papieren formulieren in kunnen dienen.

Vooral de kaart-applicatie, waarmee boeren moeten aangeven welke percelen van hen zijn, werkt niet. "Boeren, land-eigenaren en iedereen die er verder bij betrokken is, ze zijn allemaal erg bezorgd hoe traag en ingewikkeld die kaart-applicatie is. Het werkt gewoon niet goed en daarom halen we het voorlopig uit de lucht. We gaan in de praktijk een jaar terug en bieden mensen de mogelijkheid om de aanvraag weer op papier af te wikkelen", aldus Mark Grimshaw, directeur van het Rural Payments Agency (RPA) dat in Engeland de agrarische uitkeringen verzorgt. Inmiddels is de termijn voor het indienen van de aanvragen ook hier verlengd tot 15 juni.

Inmiddels hebben wel 74.000 van de in aanmerking komende Engelse boeren zich laten registreren in het elektronische systeem. Dat betekent echter dat zo'n 14.000 gegadigden dat nog altijd niet hebben gedaan. De RPA probeert hen alsnog te bereiken, omdat die registratie wel verplicht is. Eerder al heeft de regering van Schotland meegedeeld dat het 20.000 formulieren heeft uitgeprint om eventuele problemen met het elektronische systeem daar op te vangen.

Eén reactie

  • boeren


    Welk land is als volgende aan de beurt.

    Hier in Frankrijk krijgen wij met ons bedrijf ook nog problemen met de boel opgeven adviseur is alles goed aan het uitzoeken.

Of registreer je om te kunnen reageren.