Home

Nieuws

Frisdrankconcern Refresco wil naar Damrak

Rotterdam - De Nederlandse frisdrank- en sapbottelaar Refresco Gerber wil naar de beurs in Amsterdam. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Een concrete datum voor de beursgang werd niet gegeven. Deze zal, afhankelijk van de marktomstandigheden, in de 'nabije toekomst' plaatsvinden. Topman Hans Roelofs sprak van de komende vier tot acht weken.

Refresco wil zowel nieuwe effecten uitgeven als bestaande aandelen van de huidige aandeelhouders naar de markt brengen. Met de opbrengst wil het concern onder meer verdere groei financieren. De aandeelhouders van Refresco zijn een IJslands consortium, Hanover Acceptances (de voormalige eigenaar van Gerber Emig) , investeerder 3i en het management. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel aandelen zij willen verkopen.

Refresco bottelt onder meer dranken voor supermarktketen Tesco en voor merken als Del Monte en Innocent Smoothies en is onder meer bekend van Wicky-limonade. Het bedrijf is voornamelijk in West-Europa actief, waar de belangrijkste markten onder meer de Benelux, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn. Bij Refresco werken circa 4.100 mensen. Het bedrijf heeft de beschikking over 27 productielocaties in negen landen. In de Benelux staan deze locaties in Bodegraven, Maarheze en Hoensbroek.

Het concern is de afgelopen jaren stevig gegroeid, met name dankzij overnames. Het huidige Refresco Gerber ontstond eind 2013, na een fusie tussen Refresco en het Britse frisdrankenbedrijf Gerber Emig. Het afgelopen jaar haalde de onderneming een winst van €38,7 miljoen en een omzet van iets meer dan €2 miljard. De verkochte volumes stegen met iets meer dan 18 procent tot 6 miljard liter.

Of registreer je om te kunnen reageren.