Home

Nieuws 1 reactie

Franse bond heeft zware kritiek op minister

Saint-Etienne – De Franse boerenbond FNSEA beschuldigt minister van landbouw Stéphane le Foll en zijn ambtenaren van onvermogen en amateurisme. Vooral de uitvoering van het nieuwe landbouwbeleid en het ontbreken van elk overleg met de bond daarbij stuit op zware kritiek.

"Onze minister van landbouw is de kampioen van de vaagheid. De uitvoering van het GLB 2015 is een blamage", aldus vice-secretaris-generaal Daniel Prieur tijdens het jaarcongres van de FNSEA in Saint-Etienne. Zijn opmerking dat het ministerie lijdt aan 'amateurisme' werd onthaald op een breed applaus van de honderden aanwezige leden. "Het wordt tijd dat onze bewindsman weer met beide benen op de grond gaat staan", aldus Prieur. Hij noemde daarbij verschillende hete hangijzers waar de boerenbond het oneens is met de overheid, zoals de veelomstreden Barrage de Sivens of de megaboerderij 'Ferme des mille veaux' in het midden van Frankrijk. Corr

Eén reactie

  • Philips

    Ach die jongen doet het niet slechter dan de rest van de regering

Of registreer je om te kunnen reageren.