Home

Nieuws

Franse biologische boeren in actie

Parijs – In een groot aantal Franse steden wordt dinsdag geprotesteerd door biologische boeren.

Zij protesteren tegen het fors terugdraaien van de subsidies. In reactie op die acties heeft minister Le Foll van landbouw inmiddels aanvullende steun toegezegd.

Het ministerie van landbouw heeft vorige week aangekondigd dat de speciale subsidies over 2014 voor biologische land- en tuinbouw in een groot aantal regio's met 25 procent worden gekort. Die korting is nodig omdat het beschikbare budget fors overschreden dreigt te worden door de sterke toename van het areaal. Le Foll wil in ieder geval de bijdragen voor de conversie naar biologische landbouw handhaven en moet daarom in de beheersbijdragen snijden.''Door de buitengewone toename van het areaal kunnen we niet aan alle verzoeken om steun voldoen,'' aldus het ministerie.

De korting gaat de betrokken landbouwers tussen de €35 en €600 per hectare schelen, berekent de federatie voor de biologische landbouw FNAB. De bond heeft daarom voor dinsdag een grote landelijke demonstratiedag aangekondigd. Le Foll heeft daarop laten weten aanvullende middelen beschikbaar te stellen om de gevolgen van de korting waar mogelijk toch nog op te vangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.