Home

Nieuws

Financieel topman Rabobank weg

Utrecht – Bert Bruggink legt eind 2015 zijn functie als financieel directeur en directeur risicomanagement van Rabobank neer. Bruggink is het niet eens met het splitsen van zijn functie.

De Groninger was al sinds 1986 in dienst van de bank en was sinds 2004 financieel topman. Na zijn aftreden blijft Bruggink bij de bank betrokken als adviseur van de raad van bestuur. De altijd uitgesproken Bruggink, in zijn vrije tijd hobbyboer, werd lang gezien als toekomstig algemeen directeur (CEO) van de bank. Onder zijn leiding koerste Rabobank aanvankelijk stabiel door de financiële crisis die in 2007 begon. Later kwam de coöperatieve bank in opspraak vanwege de Libor-affaire, die uiteindelijk de bestuursvoorzitter en een andere directeur de kop kostte.

Of registreer je om te kunnen reageren.