Home

Nieuws

Europese criteria inkoop soja

Rijswijk – De Europese overkoepelende organisatie van de diervoederindustrie Fefac heeft richtlijnen voor de inkoop van soja gelanceerd.

De richtlijnen moet een 'basisniveau' bieden voor de inkoop van alle soja. Criteria zijn onder andere dat soja niet afkomstig mag zijn uit illegaal ontbost gebied en geteeld moet zijn onder verantwoorde arbeids- en milieuomstandigheden.

Hoewel dit sinds begin dit jaar al geldt voor alle soja die Nederlandse diervoederbedrijven importeren, is het voor hen wel een cruciale ontwikkeling, zo meldt Nevedi, de organisatie van de Nederlandse diervoederindustrie. "De Fefac-richtlijnen zullen in andere EU-landen zorgen voor meer besef van de noodzaak duurzamere soja in te komen," zo stelt Nevedi-directeur Henk Flipsen. "De Nederlandse branche kan daarvan profiteren omdat we voorop lopen."

Of registreer je om te kunnen reageren.