Home

Nieuws

Dijksma maant Kamer tot spoed in PAS-dossier

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vindt dat de Tweede Kamer tempo moet houden in het overleg over de programmatische aanpak stikstof (PAS).

Om snelle besluitvorming in de provincies mogelijk te maken, zou het parlement deze maand nog tot een afronding moeten komen.

De Tweede Kamer wil op 16 april met staatssecretaris Dijksma en met staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) praten over het stikstofbeleid. Op de agenda staat onder andere het ontwerp programma PAS dat in januari en februari ter inzage heeft gelegen. Staatssecretaris Dijksma heeft aangekondigd daarover nog deze maand een brief aan de Tweede kamer te sturen. Zij wil er ook deze maand nog met het parlement over praten.

Tegelijk met de PAS staat ook het besluit over de emissiearme huisvesting op de agenda.  De Tweede Kamer heeft de behandeling van de PAS geagendeerd op 16 april. Daardoor dreigt de situatie dat de vaststelling van de provinciale plannen worden vooruitgeschoven naar de nieuwe colleges van gedeputeerde staten.

Gedeputeerde Hester Maij (CDA) deed afgelopen dagen ook een oproep aan de Tweede Kamer om spoed te maken met de behandeling van de programmatische aanpak.

Doel van de PAS is het lostrekken van de afgifte van Natuurbeschermingswetvergunningen voor de veehouderij en tegelijk de voor stikstof gevoelige gebieden beschermen en verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.