Home

Nieuws 3 reacties

Dijksma akkoord met land onder water tegen muizen

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) gaat akkoord met de methode om muizenschade aan te pakken met de machine die het land onder water zet. Dat blijkt uit haar reactie op Kamervragen van de Partij voor de Dieren.

"Ter voorkoming van schade mag een grondgebruiker de veldmuis doden, verwonden, vangen, bemachtigen of met het oog daarop opsporen, opzettelijk verontrusten, holen of andere voortplantings- of vaste rust- of verblijfplaatsen beschadigen, vernielen, uithalen, wegnemen of verstoren", schrijft Dijksma. De wijze waarop dat gebeurt, is aan de grondgebruiker. Zij wijst erop dat het in de natuur ook regelmatig voorkomt dat muizen worden gedood door hoogwater. 
De staatssecretaris heeft betrokken partijen als provincie, waterschap en LTO gevraagd meer aandacht te hebben voor preventie van muizenschade, om situaties zoals die in Friesland te voorkomen.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  beetje laat, nu begint het gras te groeien

 • PetervanKempen

  Tsja, zelfs voor de PvdA is het niet geloofwaardig om mee te gaan met het gejank van Thieme en co
  Zolas mevrouw de staatssecretaris opmerkt mogen muizen met meer middelen gedoord worden dan die genoemd worden in de F&F wet omdat het een onbeschermde dier soort is, en dat is maar goed ook.

 • joohoo

  Wat een tekst ha ha , oftewel t is goed!!.

Of registreer je om te kunnen reageren.