Home

Nieuws 8 reacties

Deal met 12 van 18 pachters Hedwige

Den Haag - Met twaalf van de achttien pachters van de Hedwigepolder is overeenstemming bereikt over een schadeloosstelling of compensatie. Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Dijksma meldt dat de ontpolderingsplannen voor de Hedwige gevolgen hebben voor vier in Nederland gelegen bedrijven en veertien in Vlaanderen. Twee van de Nederlandse en tien Belgische bedrijven hebben een deal gesloten.

De staatssecretaris zegt dat alle pachters - of ze nu Nederlands zijn of Vlaams - op dezelfde manier worden behandeld. Ze krijgen ruilgrond in Nederland aangeboden. Dat hoeft niet op grond van de Onteigeningswet, maar het is wel gangbaar gebruik. De aangeboden ruilgronden zijn eerder door de provincie Zeeland aangekocht als strategische grondvoorraad, onder andere als compensatie voor natuurprojecten.

Laatste reacties

 • M.harmsen

  Blijf het raar vinden. De meest vruchtbare landbouwgrond van Nederland onderwater laten lopen, of zoals het mooi heet. Teruggeven aan de natuur... En dat terwijl de haven van Antwerpen beter bereikbaar moet zijn. Zet dan Vlaanderen onder water. Zij willen dat de haven bereikbaar is..... Laat hem maar onbereikbaarder voor grotere schepen. Dan komen die gewoon naar R'dam.

 • henk 60

  Nee hoor naar vlissingen. Er komen nu al bedrijven uit antwerpen naar zeelandseaports. Dat is de beste oplossing maar waarschijnlijk niet voor de havenbazen in antwerpen. 

 • agro1


  grond is multi-inzetbaar, heb geen moiete met functieverandering. misdadig is echter, dat er zout water ingelaten wordt. het kostbaarste goed op deze wereld, nl zoet waterbeschikbaarheid wordt vernietigd, om bij die 72% zoute opp te voegen. de vrouwe van starum zou er jaloers op worden.

 • koestal

  De hongersnood op aarde is verdwenen,daarom kunnen we ons deze luxe veroorloven.Ook de watersnoodramp van 1953 is vergeten

 • ed12345


  Heer Harmsen en Henk 60 u klinkt wel een beetje egoistisch  We zitten al lang in de Benelux en nu ook europa

  Als u wist hoeveel NLse bedrijven er in belgie werkzaam zijn zou u waarschijnlijk anders reageren

  Wij NLers willen altijd met iedereen handel doen en overal vestigingen hebben maar ze moeten niet te veel bij ons komen  Dat werkt zo niet

 • Jan van het Zand

  Het is toch een heel raar monster: De ontpoldering.
  De WesterSchelde moet worden uitgediept, zodat zeeschepen met een diepgang tot 30 meter ook naar Antwerpen kunnen varen en terug naar zee.
  Nu zijn er heel simpele biologen, die hebben ons wijs gemaakt, dat daarmee natuurlijke waarden verloren gaan. Zij kunnen alleen maar horizontaal denken over natuur.
  Maar elke simpele weet dat de natuur zich niet alleen horizontaal begeeft. Ook verticaal. Er zijn immers vissen en zo die zich heel goed voelen in de diepere zee.
  Tja, wellicht meer leven op 20 tot 30 meter diepte dan op 10 tot 20 meter diepte.

  Velen weten niet eens dat onder het maaiveld zich meer leven bevindt dan dat er op het maaiveld loopt of erover vliegt.

  De ontpoldering is wellicht het meest onlogische politieke besluit gebaseerd op nitwit-kennis.

 • maatje 1904

  3% van de aarde is cultuurgrond dus het wordt hoog tijd dat er wat terug gegeven wordt aan de natuur..

 • PetervanKempen


  Ja 3 % wat veel he?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.