Home

Nieuws 9 reacties

D66 wil campus duurzame landbouw Brabant

Den Haag - Met een Landbouw Innovatie Campus in de provincie Noord-Brabant moet Nederland zijn positie op het gebied van de verduurzaming van de voedselproductie versterken. Dat zegt Tweede Kamerlid Gerard Schouw.

De D66'er presenteerde zijn plan maandag tijdens een verkiezingsbezoek aan de provincie Noord-Brabant. Schouw zegt dat Nederland voor de uitdaging staat de productie te verduurzamen. "Dat betekent niet een beetje duurzamer en een beetje meer dierenwelzijn, maar er moet echt een flinke slag worden gemaakt", aldus Schouw die pleit voor een samenwerking tussen de universiteiten van Eindhoven en Wageningen, de agrarische hogescholen en Brabantse MBO-scholen.

Volgens Schouw en de Brabantse D66-lijsttrekker Anne-Marie Spierings is Brabant de plek om de kennis bij elkaar te brengen. Spierings: "Juist in Brabant is de innovatiedrang het grootst. De Q-koorts heeft hier bijvoorbeeld diepe wonden geslagen. In Brabant werken we al jaren aan slimme oplossingen om te verduurzamen."

Laatste reacties

 • .....

  Duurzaamheid daar heeft niemand wat op tegen, maar mag er ook een beetje fatsoenlijk  voor onze producten betaald worden mannetje van D66

 • alco1

  In de discussie over de 'megastallen' bleek dat de politiek helemaal niet weet wat duurzaam is.

 • Marco22

  D66 denkt alles te kunnen oplossen met onderwijs. Pechtold heeft al een keer gezegd ' weg met die sector'.  Niet serieus te nemen dus.
  Fairtrade voor Nederlandse Boeren, dat is de oplossing voor toenemende schaalvergroting.

 • Spruit12

  Het is verkiezingstijd en dan wordt er weer een hoop onzin verkondigd door partijen zonder kennis van zaken. Verduurzaming bereik je niet door onderwijs, maar door een gezonde sector met perspectief. 

 • John*


  Duurzaam produceren en toch een lage kostprijs zien te houden. Als dat gebeurd door kennis bij elkaar te brengen en innovatie te stimuleren vind ik dat een goede zaak. Stilzitten is echteruitgang. We zien nu ook de boeren in de landen om ons heen geconfronteerd worden met zwaardere eisen, een station dat wij in nederland al gepasseerd zijn en ons weer een concurrentievoordeel op gaat leveren.

  In een verzadigde markt betekent stilzitten het einde van je bedrijf.

 • niek brabant


  Het duurzaam van D66 en lage kostprijs gaan niet samen. Dierenwelzijn onder duurzaam noemen is een elitaire gedachte. als men bedoelt om innovatief te stimuleren is het goed. Als er werkelijk zoveel mensen dierenwelzijn belangrijk vonden was dat allang de bepalende markt geweest.

 • veldzicht

  Ach,het is verkienings tijd dus moet d66 natuurlijk ook even mee leuteren
  over duurzaam,wat het inhoud weten ze niet maar het klinkt leuk voor de achterban .Boeren weet wel D66 is 1 van de meest boer onvriendelijke partijen van allemaal dus nooit op stemmen morgen.

 • w v gemert


  Lees hun verkiezings programme eens, hij is niet op de hoogte van de stand van zaken in de varkenshouderij en de consumenten vragen.

 • alco1

  Marijnissen zei het al eens: Als je stemmen wilt halen, moet je luisteren naar wat de kiezer wil.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.