Home

Nieuws 5 reacties

D66 bezorgd over stikstofaanpak op eilanden

Den Haag - D66 in de Tweede Kamer heeft twijfels of de Waddeneilanden wel uit de voeten kunnen met het voorgenomen stikstofbeleid (programmatische aanpak stikstof, PAS).

In vragen aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) stelt Kamerlid Stientje van Veldhoven dat het rekenmodel (Aerius) dat basis vormt voor de toewijzing van Natuurbeschermingswetvergunningen niet geschikt is voor de kleinschaligheid van de eilanden. De Waddeneilanden hebben dat gezamenlijk ook laten weten in een zienswijze op de plannen van Dijksma.

De Waddeneilanden stellen dat de landbouw voor niet meer dan 8 procent van de stikstofneerslag verantwoordelijk is en dat het merendeel uit het buitenland afkomstig is. Van Veldhoven wil van de staatssecretaris weten of deze cijfers kloppen. Ze vraagt de staatssecretaris ook aan te geven wat ze denkt van collectieve mestverwerking, nieuwe vormen van beweiding en aanpassingen in het voerspoor als middelen om de ammoniakuitstoot te verminderen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Als dit het meest belangrijke item van de Haagse politiek is, dan zijn er dus geen sociale problemen en is de werkeloosheid maar peanuts om van IS lovers maar te zwijgen. Laat Den Haag eens serieus de echte grote problemen aan pakken en de boeren met rust laten.

 • pinkeltje

  Alsof er iemand is die dat allemaal op een procent nauwkeurig weet. Voorlopig zal de natuur zich op de Waddeneilanden nog wel even redden. Hoeft D66 zich geen zorgen over te maken. Er is nog wel wat anders te doen in dit land.

 • Barneveldsei

  Hier op de veluwe red de natuur zich ook wel , zolang de wolf zich maar niet laat zien.

 • alco1

  Zullen ze wel weten dat de landbouw voor veel meer dan 8 % verantwoordelijk is voor de stikstof OPNAME uit de lucht.

 • veldzicht


  Je wordt toch kots misselijk van dat stelletje in de 2 e kamer,wat een geneuzel om niks.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.