Home

Nieuws 2 reacties

CDA bezorgd over controles

Den Haag - Het CDA in de Tweede Kamer maakt zich zorgen over de controles op de aanwezigheid van groeibevorderaars en andere kritische stoffen in de kalver- en varkenshouderij.

In een serie vragen aan minister Henk Kamp en staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) stelt landbouwwoordvoerder Jaco Geurts dat de controles in de vleeskalversector op  termijn niet meer kunnen worden voortgezet, omdat de middelen daarvoor opdrogen.

Het geld voor de controles werd tot nu toe via de productschappen verkregen.  Die mogelijkheid is er niet meer. Geurts vraagt zich af welke gevolgen er zijn als veehouders niet collectief meer deelnemen aan het controlesysteem.  Hij vraagt de bewindslieden die vraag te beantwoorden.

Geurts wil daarnaast weten of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de controlefrequentie verhoogt bij veehouders en verwerkers die niet aan het kwaliteitssysteem zijn aangesloten en hoe die extra controle worden gefinancierd.  Hij wil weten of de extra kosten ook worden doorberekend aan de betrokken veehouders en verwerkers.

Laatste reacties

  • J@gertje

    En ik maak me ernstige zorgen om Henk Kamp.

  • schoenmakers1

    nee, gewoon doorgaan zoals in het verleden, op dinsdag de controle die door ons zelf betaald is, en op donderdag nog een keer door de toenmalige AID, hoe gek kun je zijn?

Of registreer je om te kunnen reageren.