Home

Nieuws laatste update:20 mei 2015

Boerenbond Helden stemt in met fusie

Helden – Leden van Boerenbond Helden hebben ingestemd met een fusie met Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel. Op een speciale ledenvergadering stemden bijna 90 procent van de aanwezige leden voor het samengaan van de drie coöperaties.

Donderdagavond stemmen de leden van Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel over de fusie.

Boerenbond Helden is de kleinste van de drie coöperaties. De onderneming sloot zich ook pas later aan bij het fusievoornemen. De inbreng van 'Helden' zit vooral in de winkeltak. Het bedrijf uit Noord-Limburg heeft zes Welkoop-winkels. In combinatie met Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel ontstaat een winkelbedrijf met elf winkels en dus een serieuze schaal.

Boerenbond Helden levert onder de naam Boerenbond Agro productiemiddelen zoals zaden en gewasbeschermingsmiddelen aan tuinders en akkerbouwers. Het bedrijf garandeert leden dat het nieuwe distributiecentrum in Panningen binnen het fusiebedrijf gehandhaafd wordt. Zonder fusie had Boerenbond Helden mogelijk moeten reorganiseren.

Boerenbond Deurne en Isidorus-Nederpeel zijn ook toeleveranciers van telers maar realiseren de meeste omzet met mengvoer. Als de fusie doorgaat, ontstaat het vierde grootste voerbedrijf van Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.