Home

Nieuws

BayWa beperkt resultaatdaling

München - Agrohandelsconcern BayWa heeft in 2014 door de lagere prijzen voor landbouwgrondstoffen en stookolie fors ingeleverd bij zowel de omzet als het resultaat.

In het vierde kwartaal heeft het bedrijf echter de schade tevens voor een flink deel weer weten te compenseren. Volgens voorlopige jaarcijfers daalde de omzet met €800 miljoen naar €15,2 miljard. Het resultaat voor belastingen en financieringskosten (ebit) kwam €77 miljoen lager uit op €147 miljoen. Hierbij moet wel in rekening worden gebracht dat BayWa in 2013 een extra-ordinaire winst op de verkoop van vastgoed kon boeken.

Directievoorzitter Klaus Josef Lutz vindt de cijfers mede vanwege het goede laatste kwartaal helemaal niet zo slecht. "Samen met de zeer goede ontwikkeling bij de landbouwtechniek, de bedrijfsmiddelen en de duurzame energieën konden wij aan het eind van het jaar een bevredigend resultaat behalen," stelt hij vast. Aandeelhouders worden bovendien beloond met een dividendverhoging van 7 procent naar €0,80 (plus 5 cent ten opzichte van 2013). Het dividendrendement per 31 december 2014 komt daarmee op 2,6 procent. Eind maart presenteert het concern het volledige jaarverslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.