Home

Nieuws

Aanhoudingen voor handel in verboden gewasbeschermingsmiddelen

Noord-Nederland - De politie heeft vandaag een 48-jarige man uit Purmerend en een 43-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van de handel in niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden.

De politie kwam de mannen op het spoor via een onderzoek rondom een webshop waarin de verboden middelen werden aangeboden. Het onderzoek is in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit uitgevoerd. In het kader van het onderzoek zijn op verschillende locaties verspreid over Nederland huiszoekingen gedaan. Daarbij is beslag gelegd op de administratie en circa 2.000 liter verboden middelen. Het gaat om middelen die in Nederland niet zijn toegestaan. De middelen worden nog nader onderzocht op werkzame stoffen.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.