Home

Nieuws

'Zweden initiatiefnemer bij antibiotica-reductie'

Stockholm - De Zweedse regering moet initiatieven ontplooien voor een versterking van de internationale samenwerking ter vermindering van de antibiotica-inzet in de veehouderij. Daartoe heeft het parlement de regering vrijdag opgeroepen.

"Zweden dient de drijvende kracht te zijn om de inzet terug te dringen", vinden de parlementariërs in de commissie milieu en landbouw van de Rijksdag eenstemmig. De instantie die de zaak op de rails moet zien te zetten is onder meer de voedselveiligheidsbewaker (Livsmedelverket). Een belangrijk punt is volgens de commissie dat in veel landen antibiotica preventief worden ingezet. Daar zou een einde aan moeten komen, want dat leidt tot vergroting van de resistentieproblematiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.