Home

Nieuws

Winst- en omzetgroei voor Nutreco

Amersfoort - Een omzet van €5,2 miljard is het (waarschijnlijk) laatste openbare slotakkoord van Nutreco voordat het voerbedrijf naar verwachting in handen komt van de investeringsmaatschappij SHV.

De omzet steeg ten opzichte van 2014 met 0,3 procent, maar geschoond voor incidentele zaken (acquisities en verkopen) steeg die met 2,2 procent. De nettowinst ging met 2 procent omhoog naar €153,8 miljoen.

Met name de diervoedertak deed het goed met een groei van de ebita (geschoond winstcijfer) van 12 procent. Visvoer deed het iets minder met een ebita-groei van 2,8 procent. De resultaten daar staan onder meer onder druk omdat de Noorse zalmkweker Marine Harvest met een eigen productielijn voor zalmvoer is begonnen. Zorgenkindje was de Spaans- Portugese divisie Mengvoerders & Vlees Iberia. Daar daalde het resultaat met 14 procent tot €34,9 miljoen. Dat wordt toegeschreven aan lagere vleesprijzen. Nutreco probeerde dit onderdeel eerder te verkopen, maar dat is niet gelukt.

Nutreco is de laatste jaren, zeker sinds de verkoop van Hendrix, een steeds minder Nederlands bedrijf geworden. In de visdivisie werden afgelopen jaar bedrijven in Egypte en Ecuador gekocht. In de mengvoerwereld werden acquisities in onder andere Nigeria en Brazilië gedaan. Vermoedelijk heeft Nutreco voor de laatste keer zelfstandige jaarcijfers bekend gemaakt. Het bedrijf is overnameprooi van SHV.

Of registreer je om te kunnen reageren.