Home

Nieuws 2 reacties

VVD wil opheldering over plattelandswoning

Den Haag - Gelden voor een gestopte agrarisch ondernemer in zijn eigen voormalige bedrijfswoning andere luchtkwaliteitsnormen dan voor de collega die nog niet is gestopt? Dat is een van de vragen die de VVD-fractie in de Tweede Kamer stelt naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State over plattelandswoningen.

De VVD heeft net als het CDA vragen bij de uitspraak, omdat de Tweede Kamer bij het aannemen van de wet voor de plattelandswoningen juist wilde regelen dat de bedrijfswoning los kon worden gemaakt van het bedrijf, zonder dat dat consequenties zou hebben voor de normen en eisen voor het betrokken bedrijf.  Met de uitspraak van de Raad van State staat dat nu op losse schroeven.

VVD'ers Helma Lodders, Hayke Veldman en Remco Dijkstra  willen van minister Melanie Schulz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) uitleg over de consequenties van de uitspraak van de hoogste bestuursrechter: "Wat betekent dit voor de leefbaarheid op het platteland?"

Laatste reacties

  • Peerke1

    En wat te denken van de bedrijfswoningen die al naar prive overgezet zijn?

  • Burnetti

    Voordat de wet werd ingevoerd is deze op initiatief van de VVD niet aan de Raad van State ter beoordeling voorgelegd. De VVD heeft dit daardoor over zichzelf, gemeenten, woningbezitters en -gebruikers afgeroepen.

    Gelukkig is de schade beperkt omdat het om een vrij nieuwe wet gaat die nog maar weinig is toegepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.