Home

Nieuws 2 reacties

VVD-Kamerlid Verheijen stapt op

Den Haag - VVD-Kamerlid Mark Verheijen stapt op als Kamerlid. Dat heeft de VVD laten weten. Het Limburgse Kamerlid was in opspraak geraakt vanwege declaraties die hij deed als gedeputeerde van Limburg. Hij organiseerde onder andere een gratis VVD-feestje op de Floriade.

Verheijen was ondervoorzitter van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken, waar ook de landbouwzaken worden besproken.

"De verschillende publicaties van de afgelopen weken in combinatie met een aangifte in mijn richting bij het Openbaar Ministerie zorgden voor veel onrust. Naar aanleiding daarvan heb ik de Permanente Commissie Integriteit van de VVD gevraagd hiernaar te kijken", aldus Verheijen.
Deze Commissie concludeert vandaag dat de feiten en de dynamiek rondom Verheijen niet passen in het integriteitskader van de VVD. Verheijen concludeert dat hij hierdoor geen andere keus heeft dan zijn functie neer te leggen.
"Ik heb mijn publieke functies altijd met hart en ziel en naar eer en geweten uitgevoerd. Natuurlijk heb ik daarbij ook fouten gemaakt of vergissingen begaan, maar de ontstane beeldvorming van de afgelopen weken herken ik niet en raakt mij diep", aldus Verheijen in een verklaring.

Laatste reacties

  • Roelof Wijnholds

    En net als in het dossier zijn VVD collega Jos van Rey is ook in dit dossier projectontwikkelaar Piet van Pol in beeld. Toch wel bijzonder dat in knutselland - fraudeland - NL telkens de zelfde figuren via politieke ingangen weer inbeeld komen!

  • alco1

    In de VVD heerst bij enkelen de 'IK' cultuur en dat kan de doodssteek voor alle goede bedoelingen van velen nog weleens worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.