Home

Nieuws

VVD Groningen verbaasd over oproep tot bouwstop van Dierenbescherming

Groningen – De VVD in de provincie Groningen reageert verbaasd over de oproep van de Dierenbescherming om een bouwstop voor veehouderijbedrijven in te stellen.

"Nergens in de wereld hebben dieren op boerderijen zo'n goed leven als in Nederland. Nergens in de wereld is de landbouw milieuvriendelijker, efficiënter en innovatiever als in Nederland. De VVD steunt de landbouw in Groningen, juist omdat ze voorop lopen in de wereld", aldus statenlid Matthijs Oosterhuis.

Hij krijgt bij de oproep van de Dierenbescherming de indruk dat de organisatie blij is dat door de uitspraak van de Raad van State het Groninger Verdienmodel, met daarin afspraken over hogere dierenwelzijnsnormen, niet meer mogelijk is. "Dit zou een klap zijn in het gezicht van de landbouwsector en natuurbescherming, die zich tot het uiterste hebben ingespannen voor het verbeteren van milieu en dierenwelzijn."
De VVD in Groningen is tegen een bouwstop en wil de landbouw juist kans geven zich te ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.