Home

Nieuws

USDA verwacht groeiende varkens- en pluimveevleesproductie

Washington - Het Amerikaanse ministerie van landbouw is optimistisch over de ontwikkelingen in de varkens- en pluimveesector voor de komende tien jaar. Dat blijkt uit het rapport 'Long-term Projections', dat de USDA deze week publiceerde.

De USDA verwacht dat de varkenssector zich de komende twee jaar zal herstellen van de gevolgen van de PED-epidemie die de sector de afgelopen twee jaar grote schade toebracht. De productie zal de komende tien jaar blijven stijgen; ook onder invloed van groeiende toomgroottes en hogere slachtgewichten. De consumptie per hoofd van de bevolking zal de eerste jaren toenemen om daarna te stabiliseren.

Ook de pluimveevleesproductie van de Verenigde Staten zal onverminderd doorgroeien, zo verwacht de USDA. De productie stijgt door een groeiende pluimveestapel en ook de slachtgewichten nemen toe. Als gevolg van die groeiende productie zal echter de druk op de prijzen voor vleesvarkens en slachtkuikens toenemen. De USDA verwacht voor de komende jaren een flinke stijging van de consumptie per hoofd van de bevolking.

De USDA is optimistisch over de exportontwikkeling van varkensvlees voor de komende tien jaar. De efficiency van de productie in de VS maakt dat het land goed kan concurreren op de wereldmarkt. De verwachting is dat de Russische markt voor varkensvlees weer open zal gaan. Wel verwacht de USDA dat de Russen de komende jaren veel aandacht zullen geven aan de eigen binnenlandse productie en daarbij ook de importen zullen beperken. Dat zal, zo onderkennen de Amerikanen, in de eerste plaats effect hebben op de varkensvleesexporten van Brazilië en Amerika naar Rusland. De USDA benoemt de landen rond de Stille Oceaan en Mexico als sleutelmarkten voor de varkensvleesexporten voor de lange termijn.

Ook voor pluimveevlees is de USDA optimistisch als het over export gaat. De belangrijkste exportmarkten zijn China en Mexico. Als belangrijkste concurrent ziet de USDA de Braziliaanse pluimveevleesindustrie. Rusland is ook voor de pluimveevleesexport een belangrijke markt. Maar ook hier geldt dat Rusland er alles aan doet om een eigen binnenlandse productie op te bouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.