Home

Nieuws 3 reacties

Thieme wil vergoeding Q-koortsslachtoffers

Den Haag - De Partij voor de Dieren vindt dat de overheid een passende schadevergoeding moet geven aan slachtoffers van Q-koorts.

Mensen die ziek geworden zijn door de Q-koortsepidemie moeten niet gedwongen worden tot lange en kostbare juridische procedures, stelt Kamerlid Marianne Thieme in Kamervragen aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) en minister Edith Schippers (Volkstezondheid, Welzijn en Sport).

Thieme snapt niet dat veehouders wel een beroep kunnen doen op schadevergoeding bij een uitbraak van dierziekten, terwijl burgers die ziek worden als gevolg van een dierziekte-uitbraak geen schadevergoeding of financiële vergoeding kunnen claimen. Volgens Thieme moet een uitbraak van dierziekten (in stallen met een groot aantal dieren) worden beschouwd als een ondernemersrisico.

Laatste reacties

 • Burnetti

  Hoewel ik het niet vaak met haar eens ben heeft ze hiermee een punt.

 • alco1

  Tuurlijk is dat een punt. Maar het is toch een open deur intrappen. Uitgeven van andermans geld is toch geweldig als je je daar ook nog populair mee kunt maken.
  De grote vraag is waar leg je de grens.

 • piethermus1

  Ik wil een vergoeding voor het doorlopende ambtenarengeklier, welke maatschappelijk ontwrichtend werkt, zodat de Nederlandse maatschappij, de Nederlandse economie en Nederlandse landbouw gedupeerd wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.