Home

Nieuws 4 reacties

Te nat om mest uit te rijden

Doetinchem - Sinds zondag mag mest worden uitgereden. Het is echter te nat voor de loonwerkers om het land op te gaan. Dat blijkt uit navraag bij diverse loonwerkers.

Het uitrijden van mest op het land zal nog wel even op zich laten wachten omdat het land te nat is. Aan de gewassen ligt het doorgaans niet, want de tarwe is goed gegroeid. De meeste loonwerkers verwachten niet voor 1 maart met het mest uitrijden te kunnen beginnen.
Het uitrijden van drijfmest op bouwland is toegestaan van 1 februari tot 1 augustus, ongeacht de grondsoort. Uitrijden van vaste mest op bouw- en grasland op zand en lössgrond mag eveneens van 1 februari tot 1 september. Op klei en veengrond mag het hele jaar vaste mest worden uitrijden. Op grasland op klei- en veengrond mag vanaf 1 februari tot 16 september vaste mest uitrijden.

Laatste reacties

 • jrboer

  Heb ik wat gemist?? Het is tegenwoordig toch 15 februari?

 • veurinkh

  Voor grasland is het 15 febr,bij mijn weten.

 • Hans Sudfryslan

  Kan de boete opgestuurd worden naar VAKBLAD boerderij.

 • Esther de Snoo

  Het uitrijden van drijfmest op bouwland (alle grondsoorten) is toegestaan van 1 februari tot 1 augustus. Langer uitrijden tot 1 september is toegestaan als u uiterlijk 31 augustus van dat jaar op de betreffende grond een aangewezen groenbemester* inzaait of in het najaar bloembollen plant. Het gezaaide of geplante gewas moet minimaal 8 weken staan voordat het vernietigd mag worden.
  Het uitrijden van drijfmest op grasland mag vanaf 16 februari tot 1 september (alle grondsoorten).
  Het uitrijden van vaste mest op grasland is toegestaan vanaf 1 februari tot 1 september op zand en lössgrond. Op klei- en veengrond mag u vanaf 1 februari tot 16 september vaste mest uitrijden.
  bron: rvo.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.