Home

Nieuws 1 reactie

SGP blij met toezegging uitrijden stromest

Den Haag – SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf reageert positief op de toezegging van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) dat ze bereid is te gaan kijken naar versoepeling van de regels voor het uitrijden van stromest in de winterperiode.

Tijdens het eerste Boerenforum, waarbij Dijksma in discussie gaat met boeren, kwam het uitrijden van stromest aan de orde. Veehouders in Flevoland pleiten voor het vereenvoudigen van de regels voor het uitrijden van stromest, omdat het een zeer waardevolle mestsoort is voor de bodem, het bodemleven en weidevogels. De boeren stellen voor om het uitrijden bijvoorbeeld al in januari toe te staan. Dijksma zei tijdens de bijeenkomst toe dat ze bereid is te kijken naar mogelijkheden om de regels te vereenvoudigen. Ze wijst er daarbij wel op dat de regels voor het uitrijden van mest vrij streng zijn, vanwege fraudegevoeligheid.

Kamerlid Dijkgraaf heeft vorig jaar in de Tweede Kamer al gepleit voor het vereenvoudigen van de regels voor het uitrijden van stromest in de winter.  De SGP zet er op in dat het jaarrond mogelijk wordt om droge, stapelbare mest uit te rijden.

Eén reactie

  • koestal

    goed idee ,maar niet met verplichting van onderwerken

Of registreer je om te kunnen reageren.