Home

Nieuws

Overname Nutreco nog niet definitief

Amersfoort - SHV heeft wel weer een belangrijke horde genomen in de overname van Nutreco, maar de deal is nog altijd niet rond. De politieke situatie in de Oekraïne speelt SHV nu parten.

Dinsdag liep de termijn af dat aandeelhouders Nutreco hun stukken aan SHV konden aanbieden. Met nu ruim 93 procent van de aandelen in bezit, is de grens van 64,37 procent ruim genomen. Toch is de deal daarmee nog niet definitief.
Het wachten is nog op een fiat van de Oekraïense mededingingsautoriteiten. De termijn voor overname is nu nogmaals verlengd tot uiterlijk 28 april. Volgens SHV zijn er geen aanwijzingen dat vanuit die hoek bezwaren volgen, maar gezien de politieke situatie in dat land is de afhandeling ervan nog wel ongewis. Eerder gaven onder andere Chinese autoriteiten al hun goedkeuring en ook Bosnië Herzegovina is nu akkoord. In elk geval tot eind april zal Nutreco op de beurs blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.