Home

Nieuws 1 reactie

Nedap: meer opbrengsten veehouderijsystemen

Groenlo – Technologiebedrijf Nedap heeft in 2014 een omzet geboekt van €177,2 miljoen, €3,5 miljoen meer dan een jaar eerder.

De winst voor bijzondere baten en lasten kwam uit op €9,8 miljoen, vrijwel gelijk aan het voorgaande jaar. De opbrengsten van de marktgroep Livestock Management zijn toegenomen door een grotere vraag vanuit zowel de melkveehouderij als varkenshouderij.
In 2014 hebben melkveehouders volgens Nedap fors geïnvesteerd. Bedrijven hebben zich met uitbreidingen en modernisering voorbereid op de afschaffing van het melkquotum. Nedap is met name tevreden over de vraag naar Smarttag, een systeem dat de individuele koe volgt en bepaalde gezondheidsparameters en bronst meet bij de koe.
Nedap meldt dat het de laatste intensief de Noord-Amerikaanse markt voor groepshuisvesting heeft bewerkt. Het leidde tot een forse groei in 2014. Nedap richt zich op het vergroten van het productassortiment voor de varkenshouderij. Op EuroTier 2014 in Hannover presenteerde Nedap al het kraamstapvoeren, dat in 2015 impact moet gaan hebben op de cijfers.
Het bedrijf uit de Achterhoek verwacht dat in 2015 de opbrengsten opnieuw zullen stijgen, maar waarschuwt dat de wispelturigheid van opbrengst- en voerprijzen kan leiden tot veel omzetbeweeglijkheid.

Eén reactie

  • h.j.1.rinsum

    Weer een mooi resultaat van een prachtig Nederlands AgriTechno bedrijf. Gefeliciteerd vooral met de resultaten in Noord America want daar is nog erg veel te doen. Rick

Of registreer je om te kunnen reageren.