Home

Nieuws 3 reacties

NVV: onderzoek Milieudefensie zwart-wit

Barneveld - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) noemt het onderzoek van de Milieudefensie over verplichte verduurzaming van de veehouderij in de provincies Noord-Brabant, Limburg, Overijssel en Gelderland zwart-wit en polariserend.

De uitkomsten van het onderzoek geven volgens de vakbond een onjuist beeld van de wensen en en zorgen van burgers in relatie tot de intensieve veehouderij. Het onderzoek stelt dat meer dan de helft van de inwoners in de genoemde provincies wil dat de overheid de veehouderij meer regels oplegt om te verduurzamen.

Volgens de NVV is dit achterhaald. Met het programma 'Recept voor duurzaam varkensvlees' wekt de sector namelijk al aan verduurzaming. De NVV vindt jammer dat hier in het onderzoek aan voorbij wordt gegaan en wil in gesprek met Milieudefensie.

Laatste reacties

 • Elevage

  je weet van te voren dat dit soort organisaties niet in meerdere kleuren kunnen denken.

 • veldzicht

  sjonge,sjonge,waar zet u het kruisje,wel verplichte of geen verplichte verduurzaming de uitkomst staat bij voorbaat al vast bij mensen die geen flauw benul hebben wat het betekent en vooral geen enkele konsekwentie

 • Peterrrs

  NVV heeft ongetwijfeld gelijk maar is verder kansloos. Het gaat in NL al lang niet meer om gelijk hebben of om de waarheid, maar om stemmingmakerij en de illusie van onafhankelijkheid.
  Omdat Wakker Dier bij een groot deel van de (stadse) bevolking sympathiek over komt kunnen ze zich leugen na leugen veroorloven, denk o.a. aan de acties met goedkoop vlees. Ook dat was uit de duim gezogen maar WD komt er mee weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.