Home

Nieuws

Mestsilo geknapt in Vorden

Vorden - In Vorden is dinsdag op een veehouderij een grote mestsilo geknapt. Daarbij liepen duizenden liters gier over het terrein een naastgelegen sloot in.

De brandweer van Vorden kreeg om 16.15 uur de melding van de geknapte mestsilo. Bij aankomst stroomde er al duizenden liters gier over het terrein de sloot in. De brandweer van Vorden kreeg al snel assistentie van twee graafmachines uit de buurt. Zij legden in de naastgelegen sloten diverse dammen aan zodat de gier niet verder de sloten in kon lopen. Maar omdat er voor die tijd al vele liters in de sloot is beland, kwam waterschap Rijn en IJssel poolshoogte nemen voor verdere maatregelen. De eigenaar van de boerderij liet weten dat een keurmeester kortgeleden de silo heeft goedgekeurd. Een loonbedrijf uit de buurt moest ter plaatse komen om de overgebleven gier, die nog in de silo zit, over te pompen.

Of registreer je om te kunnen reageren.